ZEALORD JUARA LAGI

Dalam kejohanan Zealord 10’s anjuran SEMASHUR, pasukan Zealord u16 berjaya merangkul johan cup sekali lagi. Tahniah kepada Pasukan Zealord.

SEMASHUR ZEALORD 10s

 

Pertandingan SEMASHUR Zealord Ragbi 10’s sedang berlangsung di sini pada 7- 8 Sept 2019. Siapakah pasukan yang bakal bergelar juara?

TETAMU DARI INDONESIA

Selamat datang Linta Alfi Fahmi dan Afrida Febri Arumningtyas ke SEMASHUR. Mereka merupakan guru pelatih dari Universitas Muhammadiyah Surakarta Indonesia yang akan menjalani latihan mengajar di sini selama tiga minggu. subjek yang bakal diajar adalah subjek Geografi.

BELASUNGKAWA – PERGINYA DIHARI MULIA

Perginya seorang guru SEMASHUR, pada 9/8/2019 jam 9.30 pagi, hari Jumaat yang mulia.  Allahyarhamah Puan Naziyah Abdullah, merupakan guru Bahasa Melayu yang berkhidmat disini sejak 2012. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang beriman.

JOHAN NILAM DAERAH

Pada 5-6 Ogos 2019 telah berlangsung pertandingan NILAM peringkat daerah Hulu Selangor di SK Sungai Tengi. Pelajar SEMASHUR , Nurul Ain telah menjadi Johan manakala Hanizuhriah mendapat tempat kedua. Nurul Ain akan mewakili daerah Hulu Selangor bagi pertandingan peringkat Negeri. Tahniah.